21 Kasım 2013 Perşembe

MTbiggie Nedir ? (Dokunmatik Ekran Yapımı)





Multitouch Biggie, kısaca MTbiggie, düşük maliyetli bir çoklu tablodur. Çizim,Grafiker Arkadaşlara kullantıkları işletim sisteni bots ederek touch pad çalışma prensibine dayanarak dokunmatik ekran kullanımını sağlayan bir programdır. Oyun, eğlence ve daha fazlası da dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılabilir. MTbiggie randuman verecek bir sistem olmasada, yapılması en basit olduğunu ve yeni başlayanlar ya da daha karmaşık bir şey inşa etmek isteyip istemediğinizi test etmek isteyenler için iyi bir giriştir.
Arkadaşlar karmaşık görebilirsiniz ama çok basir bir çalışma prensibi vardır.
Parça Listesi
- kasa olması lazım öncelikle parcaların boyutuna göre 4-5 parca aliminyum levha ile sorunsuz şekilde yapabilirsiniz(veya mobilyacıda çok guzel bir panjur kestirebilirsiniz)
- açık, düz ve sert malzeme (yani cam, saydam bir maddede olabilir bu sizi baglı)
- kagıt veya aydınger dağıdı (yani yazıcı kağıdı, aydınger kagıdı, evet dokunmatik ekran calısma prensibini bilirsiniz ekran ustunde mutlaka bir pad vardır telefonlarda tabletlerde gorebilirsiniz bunun nedeni ekrana dusen ışıgın golgeleri etkilememesi için)
- Kızılötesi web kamerası / Kamera veya 5 mp üstü herhangi bir web kamera
- ve tabiki bir bilgisayar önerim maliyetsiz olması için parcacılardan ekranı kırık ama anakart calısmasında sorun olmayan bir notebook alabilirsiniz hem daha ergonomik olur
- Projeksiyon tavsiyem mini projeksiyonlar var 20 bin saatlik fiyatlarıda oldukca ekonomik.
-ve proping led veya monitor ledi malum ekran karanlık olursa yeterince gölge olmaz ve touch tam olarak randumanlı çalışmaz. 
Toplam Maliyet: -  1000 TL+ (üst düzey bir projektör kullanarak) - Bilgisayar saymazsak
Nasıl Çalışır ?
Parmaklarınızı yerleştirilir yüzeyinde parmaklarınızı yerleştirdiğinizde, gölgeler oluşturulur. Web kamerası bu gölgeler görür ve dokunmatik yüzey (kağıt) hareket olarak gölgeler izler takip yazılımı görüntü gönderir. Aşağıda kamera görme ve izleme görünümü gösteren bir video.
MTbiggie Mini Software: indir
TUIOmouse software mini touch pad : indir
Mtbiggie reactivi software : indir
reactivi kamera algılama için 2. program onuda kullanabilirsiniz
nasip olursa bir projecksiyon arıyorum uygun bişey bulursam yapıp burda sizlerle paylaşacagım

0 yorum:

Yorum Gönder