21 Kasım 2013 Perşembe

Need for Speed: Rivals Alanlar Oyunu Yüklemeye Başladı!

Yarışçılar ve polisler. Bu ikisi arasındaki mücadele tekrardan alevleniyor ve Need for Speed: Rivals ile bir nevi geri dönüyorlar. 2010 yılında çıkmış olan Hot Pursuit ile büyük bir benzerlik taşıyan yeni bir NFS oyunu ile karşı karşıya geleceğiz.

Hem şimdiki nesil, hem de yeni nesil için hazırlanan Need for Speed: Rivals’a alışmamız pek fazla vakit gerektirmeyecek. Oynanış açısından Hot Pursuit ile büyük bir benzerlik taşıyor fakat getirdiği yenilikler de bulunmuyor değil. Örnek olarak hava durumu daha dinamik olacak ve yağışlar yarışlar sırasında yerini güneşe bırakabilecekler.

















Hava durumu haricinde yeni bir içerik oyuncular büyük ilgisini toplamış durumda. Uzun zamandır Need for Speed oyunlarında görülmemiş olan Ferrari markası Rivals ile birlikte geri dönüyor. Ferrari araçlarını kullanmanın keyfini tekrardan tadacağız.

Need for Speed: Rivals’ta bizleri bir hikaye beklemiyor diyebiliriz. Hikaye, kariyer modunda ilerledikçe karşımıza gelecek olan sinematiklerden ibaret olacak. Keşke Most Wanted’daki gibi bir hikaye tekrardan gelseydi demek geliyor içimizden fakat nafile. Ne yazık ki EA bizim sesimizi duymuyor. Hikaye bizce büyük bir eksiklik bir yarış oyununda.

İki farklı şekilde kariyer modu açabileceğiz. İstersek suçluların peşinden koşan bir uzman polis olacağız, istersek de polislerin hepsini peşine takan daha sonra ortadan kaybolan amansız bir yarışçı olabileceğiz. Yarışçı olmanın keyfi her ne kadar ayrı olsa da polis olarak oynamak farklı bir tat bırakıyor damakta.

















Zaten polis araçları da pahalı araçlar olduğundan dolayı, kovalarken tüm hava sizin üzerinizde oluyor. Tabii bu kovalamaca esnasında kullanabileceğimiz özellikler de bulunacak. EMP’ler, şok dalgaları ve yol blokları gibi özellikleri kullanarak amacımızı daha rahat bir şekilde gerçekleştirebileceğiz. Bunlar gibi kullanabileceğimiz toplamda 11 özelliğimiz bulunacak. Araçlar bu şekilde birer savaş makinalarına dönüşüyorlar adeta.

Need for Speed: Rivals’ın yer alacağı yer Redview Country. Açık dünya türünde olacak olan oyunumuzda 160 km boyunca istediğimiz gibi gezebileceğiz. Tıpkı önceki oyunda görmüş olduğumuz özelliklere Rivals’ın haritasında da rastlayabileceğiz. Zıplama yerleri, hız tuzakları ve açılabilinen arabalar gibi.

Yani diyeceğimiz bu seferki oyunumuzda pek fazla yenilik bulunmayacak. Daha çok önceki oyunların karıştırılmış versiyonu ile birlikte karşı karşıya geleceğiz. Özellikle Hot Pursuit ve Most Wanted’dan çok fazla özellikler alınmış. Pek fazla yenilik sunmasa bile Ferrari’nin araçlarını kullanmak için bile oynanır bu oyun. Aksiyon/arcade türünde bir yarış oyunu bekliyorsanız, Need for Speed:Rivals ön yüklemeye açıldı. Oyunu şimdi satın alın, bilgisayarınıza indirin, 22 Kasım günü beklemeden oynamaya başlayın!

0 yorum:

Yorum Gönder